De Pleats
Schoolstraat 82
9251 ED - Burgum

Telefoon 0511 - 461556
Fax 0511 - 469161

E-mail info@depleats.nl

KvK 01098654
BTW nr NL8122.65.221.B01

Openingstijden
De Pleats is van maandag tot en met vrijdag geopend vanaf 07.30 (!) uur. Ook voor trainingen, vergaderingen, koffie met gebak en lunch.
Op zaterdag zijn wij vanaf 09.00 uur geopend, zondags zijn wij gesloten.

Zo komt u bij De Pleats:
Rondom De Pleats zijn ruime parkeermogelijkheden. U kunt gratis parkeren op de markt of naast De Pleats.
 
Zo vindt u ons: 
Vanaf Drachten / Nijega / Centrale As afslag Burgum. Na de brug op de rotonde 1e rechts, 3e weg (inclusief eerste parallelweg) links, aan het eind rechts.
Vanaf Leeuwarden / Quatrebras in Burgum, 3e rotonde links, 3e weg (inclusief eerste parallelweg) links, aan het einde rechts.
Bij gebruik van uw navigatiesysteem kunt u het beste Markt 147 invoeren.

Veel gestelde vragen

Om uw vragen snel te kunnen beantwoorden hebben wij de meest gestelde vragen geselecteerd. Als u verdere vragen heeft kunt u ons bereiken op info@depleats.nl of op 0511 461556
 

Corona

Wij verplichten om alle gasten een aantal gezondheidsvragen te stellen. Dit om de verspreiding van Covid 19/Corona tegen te gaan.

Het beantwoorden van de vragen geeft ons ook de mogelijkheid om binnen 1,5 meter aan tafel te bedienen.  U kunt bij aankomst aangeven als u liever bediening op 1,5 meter afstand wilt. Alle medewerkers van de Pleats beantwoorden voor aanvang van hun dienst ook de gezondheidsvragen en blijven thuis bij klachten.

Heb je een of meerdere van deze klachten (gehad in de afgelopen 24 uur)?

 • Heb je op dit moment een huisgenoot met koorts en/of benauwdheidsklachten?
 • Heb je het nieuwe coronavirus gehad en is dit de afgelopen 7 dagen vastgesteld (in een lab)?
 • Heb je een huisgenoot/gezinslid met het nieuwe coronavirus en heb je in de afgelopen 14 dagen contact met hem/haar gehad terwijl hij/zij nog klachten had?
 • Ben je in quarantaine omdat je direct contact hebt gehad met iemand waarbij het nieuwe coronavirus is vastgesteld?
 • Wanneer je een van bovenstaande vragen met ‘ja’ beantwoordt, kunnen we je helaas niet toelaten in ons bedrijf of op ons terras.
Er is sprake van een ‘gezamenlijke huishouding’ wanneer partners (getrouwd, geregistreerd partnerschap of anders) en kinderen, ouders en grootouders op hetzelfde adres staan ingeschreven. Jongeren tot 18 jaar mogen ook bij elkaar zitten ook als ze geen huishouding vormen.

Vormen jullie een gezamenlijke huishouding?
Als het antwoord ‘nee’ is dan zijn jullie welkom, maar moeten jullie wel per twee personen aan tafel. Komt u met 3 personen en vormt u geen huishouding, dan kunt u aan 2 tafels plaatsnemen.

 • Houd 1,5 meter afstand
 • Reserveren is verplicht maar kan ook ter plekke bij aankomst.
 • Bij aankomst vindt er een gezondheidscheck plaats
 • Max. 2 personen zitten aan een tafel of bar tenzij het gaat om een gezamenlijke huishouding die uit meer personen bestaat
 • 3 of meer personen? Er vindt een controlegesprek plaats of het een gezamenlijke huishouding betreft. 
 • Handen wassen bij binnenkomst én na toiletbezoek
 • Geen toegang met verkoudheids- en/of griepklachten
 • Zo veel mogelijk elektronisch betalen
 • Volg altijd de aanwijzingen van het personeel op en geef ze de ruimte
 • Wanneer je je niet houdt aan de 1,5m regels kan de toegang tot het horecabedrijf worden ontzegd

Reserveren

Antwoord: Reserveren is verplicht. Maar u kunt ook langskomen en bij de entree/welkomstpaviljoen reserveren. Het beantwoorden van onderstaande gezondheidsvragen is verplicht. Mocht u op 1 of meer vragen bevestigend antwoorden dan kunnen wij u helaas niet toelaten.

Antwoord: Bij uw reservering kunt u aangeven bij opmerkingen welke bijzonderheden van toepassing zijn. Klik hier om online te reserveren. Als u samen wilt bedenken wat een leuke verrassing is kunt u contact met ons opnemen via info@depleats.nl, bellen naar 0511-461556 of even binnen lopen. 
 

Antwoord: Om online te reserveren klikt u hier. U kunt ook telefonisch reserveren door 0511 461556 te bellen. 
 

KORTING EN BONNEN/CHEQUES

Antwoord: Om een De Pleats kadobon te bestellen kunt u hier klikken. Daarnaast kunt u telefonisch een bon bestellen door te bellen naar 0511 461556 of u kunt natuurlijk in het restaurant een kadobon kopen. 
 

Wij werken met eigen kadobonnen waardoor externe bonnen niet geldig zijn bij De Pleats.

Onze dinerbonnen zijn onbeperkt geldig en kunnen ook na de uiterste inleverdatum nog worden ingeleverd. 

Antwoord: Dinercheque, High Tea, Wine Time, Baby Shower High Tea. 

PRAKTISCH

Het gehele restaurant is vrijwel gelijkvloers en bij drempels is er een mobiele hellingbaan aanwezig zodat u gemakkelijk door de zalen heen kunt gaan.

Op de markt in Burgum kunt u gratis parkeren zonder dat u zich in een blauwe zone bevindt. Dit is ook mogelijk op het terrein van De Pleats.
Kijk hier voor meer informatie.

Antwoord: De Pleats is van maandag tot en met vrijdag geopend vanaf 07.30 uur. Ook voor trainingen, vergaderen, koffie met gebak en lunch.  Op zaterdag zijn wij vanaf 09.00 uur geopend, zondags zijn wij gesloten.   
 

Antwoord: De Pleats heeft ten alle tijden verkleedkleding, speelgoed en kleurplaten aanwezig. Hierdoor hoeven de kinderen zich niet te vervelen. Tijdens kerst, Pasen en met sinterklaas is zelfs een nanny aanwezig. Dit wordt ook via de website en social media gecommuniceerd. 
 

Antwoord: Wij doen ons uiterste best om u zo goed mogelijk te  voorzien in uw behoeftes en deze te overtreffen. Wanneer u het gevoel heeft dat u feedback met ons wilt delen, horen wij dit graag via info@depleats.nl of telefonisch via 0511 461556. Zo kunnen wij ons aanbod en service blijven verbeteren. 
 

Antwoord: Ook met het openbaar vervoer is de Pleats goed bereikbaar.  Vanuit richting Leeuwarden: lijnbus 19 (richting Oosterwolde of Assen) of lijnbus 20 (richting Heerenveen of Drachten).   Vanuit richting Drachten: lijnbus 19 of 20 (richting Leeuwarden).   Vanuit richting Dokkum: lijnbus 53 richting Burgum  U kunt uitstappen bij bushalte Kwekerstrjitte of bushalte Zwembad. Dan is het nog 5 minuten lopen naar de Pleats.  Op 9292.nl vindt u de actuele vertrektijden van de bushalte Kwekerstrjitte en bushalte Zwembad.

ETEN EN DRINKEN

Antwoord: Wij hebben een speciale allergenenkaart. Als u een allergie hebt kunt u dit het beste van tevoren aangeven, vaak kan uw favoriete gerecht met wat aanpassingen toch gemaakt worden. Klik hier voor de allergenenkaart.
 

Antwoord: Speciaal voor u hebben wij de kleine eters porties ontwikkeld. 

Financiële zaken

Antwoord: Het is niet mogelijk om apart af te rekenen

Geopend van maandag t/m zaterdag

Rolstoelvriendelijk

Fairtrade keurmerk

Altijd Gastvrij

De Pleats wordt aanbevolen door TripAdvisor
Heerlijk thuis genieten van De Pleats
AFHALEN
Wine Time

Wine Time arrangement
€21,95 p.p.

Zalm rolletje Vitello Tonato Chorizo, olijf en tomaatspies Pittige gehaktballetjes Quiche Glaasje met gamba Bruschetta met tomatensalsa Brood met tapenade Luxe zoutjes Olijven Ontvangst ......

Lees meer

Uitstapjes in de omgeving

Fiets Arrangement
€32,95 p.p.

Start de tocht met koffie en Friese Oranjekoek. Vervolgens kiest u een van de ......

Lees meer

High Tea

Van Uylenburg tea
€22,95 p.p.

Scone met cream en jam Huisgemaakte cupcake Mini petit four Brownie Profiterol Bonbons Kleine sandwich gezond Mini vers fruit Glaasje tomatensoep Groentequiche Twee Bourgondiër ......

Lees meer