De Pleats
Schoolstraat 82
9251 ED - Burgum

Telefoon 0511 - 461556
Fax 0511 - 469161

E-mail info@depleats.nl

KvK 01098654
BTW nr NL8122.65.221.B01

Openingstijden
De Pleats is van maandag tot en met vrijdag geopend vanaf 07.30 (!) uur. Ook voor trainingen, vergaderingen, koffie met gebak en lunch.
Op zaterdag zijn wij vanaf 09.00 uur geopend, zondags zijn wij gesloten.

Zo komt u bij De Pleats:
Rondom De Pleats zijn ruime parkeermogelijkheden. U kunt gratis parkeren op de markt of naast De Pleats.
 
Zo vindt u ons: 
Vanaf Drachten / Nijega / Centrale As afslag Burgum. Na de brug op de rotonde 1e rechts, 3e weg (inclusief eerste parallelweg) links, aan het eind rechts.
Vanaf Leeuwarden / Quatrebras in Burgum, 3e rotonde links, 3e weg (inclusief eerste parallelweg) links, aan het einde rechts.
Bij gebruik van uw navigatiesysteem kunt u het beste Markt 147 invoeren.

Agenda

Een gezellige avond uit? Bekijk onze agenda! Regelmatig worden er evenementen in De Pleats georganiseerd.
 

Uit in De Pleats
STAPPERSJUN MET ‘LAS BANDIDAS’ EN DJ AUKE!
Datum: zaterdag 01 oktober

Las Bandidas! Magic Miriam, Pretty Janetty, Handsome Hannah, Desy Belle en Styn de Drummachine. Wie kent ze inmiddels niet? `Deze 5 chicas met pit 'rocken' en 'rollen' tot je erbij neervalt. Oude swingende pareltjes uit de muziekhistorisch, die iedereen meezingt en waarbij het dak eraf gaat. Laat...
deze bandieten ook jouw hart veroveren!

En dan DJ Auke....jazeker, dé DJ Auke! Je weet wel, van toen in Quatrebras. Natuurlijk mag hij niet ontbreken op deze avond!

Dit wordt een ouderwets gezellige avond waar je je van vrienden van toen en nu ontmoet op de dansvloer.


Entree: 10,50

Aanvang: 21:00


KAARTEN RESERVEREN


Uit in De Pleats
TOPGOOCHELAAR: NICO MET Z'N KLIKO
Datum: woensdag 12 oktober

Vieze touwtjes, kapotte snotlappen en zoveel mogelijk andere rotzooi. Nico spaart het allemaal. Hij struint over straat op zoek naar de rommel die mensen achter hebben gelaten. Want je wilt niet weten wat voor prachtige dingen je met die troep kunt doen! "Riesaikele heet dat".

Hilbert...
Geerling is 5-voudig Nederlands kampioen goochelen. Met zijn grote enthousiasme trekt hij het ene verhaal na het andere uit zijn kliko, waarbij de goocheltrucs je om de oren vliegen. 

Deze voorstelling is in samenwerking met dBieb en geschikt voor kinderen van 6-12 jaar.
 


Entree: 4,50

Aanvang: 15:30


KAARTEN RESERVEREN


Uit in De Pleats
Back to the 70's and 80's met de ABBA Tribute band
Datum: zaterdag 29 oktober

Back to the 70’s and 80’s met de ABBA Tribute band.
In de geschiedenis van de popmuziek heeft ABBA een vooraanstaande rol gespeeld. Wie herinnert zich niet klassieke hits als “Dancing Queen”, “Waterloo”, “Mamma mia”, “Voulez vous” en “The winner takes it all”. ABBA is een van de succesvolste bands ter wereld met meer dan 200 miljoen verkochte albums (en ruim 370 miljoen platen in totaal).
In 2013 heeft ABBA Tribute zich ontfermd over de rijke muzikale nalatenschap van deze legendarische groep. Met z’n zessen staan ze garant voor een sfeervol avondvullend programma, met repertoire waarbij iedereen vaak achteraf zegt: “ik kende de nummers allemaal”. Het is muziek met een grote herkenbaarheid waardoor spontaan hele zangkoren ontstaan tijdens deze concerten.
De meerstemmige samenzang is een van de opvallende kenmerken van de ABBA Tribute waardoor ze in staat zijn die karakteristieke ABBA sound weer ten gehore te brengen. Daarbij worden ze o.a. ondersteund door perfect licht en geluid waardoor de sfeer van destijds zeker heel dicht in de buurt komt van het origineel. Dat er authentieke 70’s en 80’s (originele ABBA) kleding gedragen tijdens de performance maakt het plaatje compleet.
Niet alleen de generatie die in de jaren 70 en 80 het tijdperk van ABBA heeft meegemaakt gaat een avondje “uit z’n dak”. Steeds meer jongeren volgen dat voorbeeld. Dit is het ultieme bewijs dat de ABBA van alle tijden is. De ABBA Tribute is door de Nederlandse en buitenlandse pers zelfs uitgeroepen tot een van de beste ABBA Tribute bands ter wereld!
Met twee top vocale Dancing Queens aan het front en gedegen muzikaal vakmanschap daarachter waarbij het LIVE musiceren hoog in het vaandel staat is succes verzekerd voor een avond nostalgie en gezellige muziek voor jong en oud!
Welke naast alle bekende ABBA hits ook de andere 70’s en 80’s knallers ten gehore zal brengen.
Kortom, een avond die je niet mag missen!

Zaal open 20:30 uur
Aanvang: 21:00 uur

Kaarten zijn alleen online verkrijgbaar;
Voorverkoop € 20,-
Aan de kassa € 25,-


Entree: 20.00

Aanvang: 21.00

BESTEL KAARTEN

Uit in De Pleats
PIER 21 - BIJKE
Datum: donderdag 03 november

De meest fleurige en treurige voorstelling over eenzaamheid ooit.

Bibliothecaresse Sieta mist gezelschap en warmte sinds haar vriend erachter kwam dat hij op jongens valt en haar verlaten heeft. Zij wil heel graag een hond maar heeft onvoldoende tijd om voor een hond te zorgen. De ongetrouwde ongediertebestrijder Rene moet van zijn schoonzus meer onder de mensen komen. `een bericht op facebook brengt...
Rene en Sieta bij elkaar; samen besluiten ze de zorg voor een hond te delen.Ze zijn ontzettend blij met Bijke en eigenlijk ook wel met elkaar. Tot de coronacrisis uitbreekt, Sieta een nieuwe heup nodig heeft, Rene een succesvolle date heeft en Bijke ziek wordt.

Met Joke Tjalsma, die plotseling een prachtig gedicht voordraagt, Theun Plantinga die zo nu en dan uitbarst in een smartlap en een hond die het altijd anders wil dan de acteurs.
 


Entree: 23,00

Aanvang: 20:15


KAARTEN RESERVEREN


Uit in De Pleats
THE FORTUNATE SONS - TRIBUTE CCR & BOOM, LIKE THAT! - TRIBUTE DIRE STRAITS
Datum: zaterdag 05 november

'Love over Gold' uit 1982 wordt gezien als één van de beste albums van Dire Straits met 'Telegraph Road' en 'Private Investigations'. BOOM, Like that! speelt het album zoals het op de plaat staat en precies zoals je het verwacht!
The Fortunate Sons gaan 50 jaar terug in de muziekgeschiedenis. Het complete verhaal van Creedence Clearwater Revival...
met de grootste hits als 'Bad moon rising', 'Proud Mary' en 'Who'll stop th rain'. Een feest der herkenning.

Twee bands met fantastische muziek, deze avond kan niet meer stuk!

(in verband met coronamaatregelen is deze avond verplaatst van zaterdag 13 november 2021 naar zaterdag 5 november 2022)


Entree: 22,50

Aanvang: 21:00


KAARTEN RESERVEREN


Uit in De Pleats
MAARTEN VAN ROSSEM - ZIJN KIJK OP DE WERELD
Datum: donderdag 15 december

Maarten van Rossem is een Nederlandse historicus, presentator, schrijver en voormalig hoogleraar. In het bijzonder gespecialiseerd in de geschiedenis en politiek van de Verenigde Staten. Maar ook op velerlei ander historisch en actueel politiek terrein weet Maarten van Rossem zijn 'eigen kijk op de wereld' weer te geven. Vaak verrassend...
en steeds in staat om ons op andere gedachten te brengen vanuit diverse invalshoeken. De recente en actuele ontwikkelingen in Oost Europa vragen om kennis van de motieven van leiders en van de historische achtergronden die hieraan te grondslag liggen. Al deze geopolitieke vraagstukken zijn bij Maarten van Rossem in goede handen.


Entree: 16,50 inclusief koffie/thee bij binnenkomst

Aanvang: 20:15


KAARTEN RESERVEREN


Uit in De Pleats
BOGERMAN BIGBAND & JANNEKE BRAKELS
Datum: vrijdag 27 januari

De swingende en zich steeds vernieuwende Bogerman Bigband uit Sneek, onder de energieke leiding van Sjoerd Hiemstra,  staat garant voor een spetterende avond met een scala aan eigentijdse muziek: pop, jazz,...
rock, funk….. Zeker nu ook de veelzijdige zangeres Janneke Brakels met haar vocale kwaliteiten een verrassende bijdrage levert!
Een swingende avond, dat kan niet missen!


Entree: 15,00 inclusief koffie/thee bij binnenkomst

Aanvang: 20:15


KAARTEN RESERVEREN


Uit in De Pleats
US MAN
Datum: woensdag 08 februari

Us man is een zeer humoristisch tweeluik over twee vrouwen die terug- en vooruitkijken op hun relatie.

In deel één bereiden twee vrouwen zich in hun hotelkamer voor op een toesprak, die ze zullen houden tijdens de bruiloft van hun ex-man. Want vandaag trouwt hij opnieuw.
In het tweede deel zitten de vrouwen op een warme nazomermiddag...
wijn te drinken in de tuin. Ze praten over hun man, zoals alleen vrouwen dat kunnen. Maar met de man erbij worden de verhoudingen op scherp gezet. Door het venijn en de humor wordt de verwarring compleet.

Friese voorstelling.

Schrijver: Youp van het Hek
Regie: Jan Arendz
Spel: Anneke Hondema, Titia Huisman, Wybe Koldyk


Entree: 19,50 inclusief koffie/thee bij binnenkomst

Aanvang: 20:15


KAARTEN RESERVEREN


Uit in De Pleats
MARCEL SMIT, PITER WILKENS EN GURBE DOUWSTRA 'FRISICANA IV
Datum: zaterdag 18 februari

Wanted...Alive. Het nieuwste liedjesprogramma van de troubadours Gurbe Douwstra, Marcel Smit en Pieter Wilkens.

In Frisicana IV spelen en zingen de mannen vooral liedjes van nog levende, maar...
daarom niet minder legendarische artiesten. Deze keer is er repertoire te horen van o.a. Paul Simon, Dolly Parton, Joe Ely, Richard Thompson, Willie Nelson. Maar ook liedjes uit hun eigen repertoire!


Entree: 15,00

Aanvang: 20:15


KAARTEN RESERVEREN


Uit in De Pleats
THE WIENERS PLAY CLASSIC ROCK'N'ROLL STARS
Datum: vrijdag 14 april

Prachtige, authentieke vertolkingen van tijdloze liedjes die iedereen nog kent. The Wieners (bekend van hun 'tribute to' The Everly Brothers en Buddy Holly) voorzien de muziek van interessante, soms komische en soms...
ontroerende anekdotes over deze eerste pophelden, waarvan de meeste op tragische wijze aan hun eind kwamen.

Een eerbetoon aan de country- en rock'n'roll- pioniers, de Classic Rock'n'Roll Stars!


Entree: 20,00

Aanvang: 20:15


KAARTEN RESERVEREN


Uit in De Pleats
JOHANNES VEENSTRA
Datum: donderdag 20 april

De ambassadeur van het Stellingwerfs Johan Veenstra, die met name grote bekendheid heeft gekregen door zijn jarenlange rubriek bij Omrop Fryslan, en...
zijn columns in de Leeuwarder Courant, vertelt in het Stellingwerfs uit eigen werk. Soms literair, ironisch en humoristisch of de combinatie daarvan.


Entree: 10,00

Aanvang: 20:15


KAARTEN RESERVEREN


Geopend van maandag t/m zaterdag

Rolstoelvriendelijk

Fairtrade keurmerk

Altijd Gastvrij

De Pleats wordt aanbevolen door TripAdvisor
Heerlijk thuis genieten van De Pleats
AFHALEN
High Beer

High beer
25,95 p.p.

Drie speciaal biertjes Brood met smeersels Luxe zoutjes en nootjes Streekkaas Drie soorten worst Procuitto meloen Rundercarpacio Sparerib Gehaktballetje met stroganoff saus Bittergarnituur Gamba ......

Lees meer

Uitstapjes in de omgeving

Fiets Arrangement
€32,95 p.p.

Start de tocht met koffie en Friese Oranjekoek. Vervolgens kiest u een van de ......

Lees meer

Wine Time

Wine Time arrangement
€25,95 p.p.

Ontvangst met glas Cava Twee glazen wijn Brood met smeersels Luxe zoutjes en nootjes Olijven Kaasplankje Groente crudite met dipsaus Caprese ......

Lees meer